Aporta’ns història

L’Arxiu s’ha anat construint a partir del patrimoni i els testimonis donats per persones i veïns de Poblenou.

Us animem que reviseu les vostres memòries per a compartir-les tots els que volen conèixer una mica més del passat de Poblenou.

Recollim testimonis, de quan Poblenou era un altre Poblenou… no hi ha límits per a la memòria. I aquests testimonis ens permetem ampliar la recerca quand estava ple de fàbriques, de les bugaderes, de les bombes i els refugis, del ferrocarril, etc.

Una fotografia, un carnet, un llibre, una ampolla de refresc, el cartell d’un producte fabricat al Poblenou,… són objectes que ens traslladen a una altra època i ens donen les referències amb aquest passat de Poblenou.

Nosaltres podem digitalitzar els documents o fotografies i retornar-vos-els després d’un temps. Moltes de les fotografies de l’arxiu digital s’han incorporat d’aquesta forma, mitjançant una cessió.

Altres ocasions, ens han donat directament el material i nosaltres ens encarreguem de la seva gestió. Heu de tenir en compte que no som un magatzem, som un arxiu i per tant, fem una selecció amb la finalitat de valorar si té interès i si tindrem l’espai per a guardar-ho.

Com sabreu, l’Arxiu és una associació de voluntaris. No som un arxiu municipal ni una institució amb persones i recursos dedicats exclusivament al patrimoni. Per aquest motiu, el ritme d’incorporació de nous fons va al ritme al qual els voluntaris podem fer-lo. Us agraïm la vostra compressió sobre els terminis quan ens cediu o doneu algun material.

Si vols aportar una mossegada d’història, posa’t en contacte amb nosaltres emplenant el següent formulari.

ahpn 24 de juny de 2020 4 de juliol de 2022 a les 19:16