Qui som

Consulteu els nostres canals d’atenció i les preguntes freqüents.

L’ARXIU HISTÒRIC DEL POBLENOU, associació de voluntàries i voluntaris, es dedica a la recerca, l’arxiu i la difusió de dades i documents (textos i imatges) sobre els barris del Poblenou, a Barcelona. Ofereix servei de consulta i reproduccions, edició de llibres i organització d’aactivitats relacionades amb la història i la societat del nostre barri, bàsicament industrial.

Vam néixer el 1976, iniciativa de tres estudiants, Rosa Maria Castany, Josep Maria Carreras i Lluís Berenguer, que amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del barri, esborrada de la història oficial posterior a la postguerra, van començar a recopilar fotografies. Inicialment, doncs, vam néixer com un arxiu fotogràfic per esdevenir un centre de documentació i recerca del barri del Poblenou a partir de les històries dels seus veïns.

Actualment, la seu de l’Arxiu Històric del Poblenou és a la Torre de les Aigües del Besòs. La nostra primera seu, però, va ser l’Ateneu Popular La Flor de Maig, fins al 1993, que ens vam traslladar al Centre Cívic Can Felipa. Durant aquests més 40 anys d’història hem rebut diversos reconeixements, entre ells el Premi Bonaplata, categoria “Difusió”, que concedeix el MNACTEC o la medalla als 39 ns Premis Sant Martí.

Oferim servei de consulta i reproducció, i fem difusió de la història del barri a través de publicacions, xerrades, exposicions i sortides.https://mannapotheke.de/cialis-generika/.

Si voleu estar al corrent de les activitats de l’Arxiu, podeu subscriure-us al nostre butlletí, consultar la secció Novetats o seguir les nostres xarxes socials.

Consulteu les dades de transparència de l’AHPN.

ahpn 9 de febrer de 2014 7 de juliol de 2022 a les 14:15