Qui som

L’Arxiu Històric del Poblenou és una associació de voluntàries i voluntaris que es dedica a la recerca, l’arxiu i la difusió de dades i documents (textos i imatges) sobre els barris del Poblenou, a Barcelona. Ofereix serveis de consulta i reproduccions, edició de llibres i organització d’activitats relacionades amb la història i la societat del nostre barri, bàsicament industrial.

Vam néixer el 1976, iniciativa de tres estudiants, Rosa Maria Castany, Josep Maria Carreras i Lluís Berenguer. Amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del barri, esborrada de la història oficial posterior a la postguerra, van començar a recopilar fotografies.

Després d’un temps com a arxiu fotogràfic van començar a ampliar la seva activitat per esdevenir un centre de documentació i recerca del barri del Poblenou, construït a partir de les històries dels seus veïns.La primera seu de l’Arxiu va ser l’Ateneu Popular La Flor de Maig. Allà hi va estar fins al 1993, quan es va traslladar al Centre Cívic Can Felipa. Actualment, la seu de l’Arxiu Històric del Poblenou es troba a la Torre de les Aigües del Besòs.

Al llarg dels 40 anys d’història, l’Arxiu Històric del Poblenou ha rebut diversos reconeixements, entre ells el Premi Bonaplata, en la categoria “Difusió”, que concedeix el MNACTEC, o la medalla als 39 ns Premis Sant Martí.L’Arxiu és un espai obert al públic. Oferim serveis de consulta i reproducció, i fem difusió de la història del barri a través de publicacions, xerrades, exposicions i rutes guiades.https://mannapotheke.de/cialis-generika/.

Si voleu estar al corrent de les activitats de l’Arxiu, podeu subscriure-us al nostre butlletí, consultar la secció novetats o seguir les nostres xarxes socials.

ahpn 9 de febrer de 2014 3 de juliol de 2023 a les 17:46